O nasDobre Sushi w dobrej cenie

≈ SUSHI BISTRO tworzą ludzie z pasją. Oto część z nas, która codziennie dba o jakość Waszych ulubionych dań, nowe pozycje w karcie, jakość obsługi klienta, treści kierowane do Was i właścicieli kolejnych punktów Restauracyjnych. Dziękujemy, że jesteście. ≈

Marka SUSHI BISTRO powstała w 2014 roku. Pierwszą Restaurację otworzyliśmy na Warszawskim Ursynowie goszcząc naszych klientów w Restauracji oraz realizując zamówienia z dostawą na terenie Ursynowa, Mokotowa i Wilanowa.

Dwie, kolejne Restauracje powstawały kolejno w 2015 na Warszawskiej Pradze Południe ul. Łukowska 2, w Ursusie ul. Chełmońskiego 2 i czwarta w 2016 na Żoliborzu ul. Drużbackiej 19, tym samym rozszerzając obszar dostaw na praktycznie całą Warszawę.

Dzięki dbałości o wysoki standard naszych dań już na początku powstania marki, zyskaliśmy grono stałych klientów, co miało swoje odzwierciedlenie w plebiscycie „Top Takeaway 2015 – Najlepsza Restauracja w Polsce”. SUSHI BISTRO zajęło 1 miejsce, pozostawiając w tyle aż 42 inne lokale.

Dbając o co raz nowsze propozycje dla naszych gości, w 2018 roku wprowadziliśmy do Menu nową, zmieniającą się raz w tygodniu pozycję – „Rolkę Tygodnia”. W każdym tygodniu nasi goście mogli zamówić nową propozycję naszego Szefa Kuchni. Oprócz 55 stałych pozycji w kategorii „rolki”, stworzyliśmy dodatkowo około 30 nowych „Rolek Tygodnia” !

W 2020 roku na początku pandemii, jeszcze przed wprowadzeniem przez rząd lockdownu postanowiliśmy podjąć odważny krok w ochronie naszych gości i pracowników – decydując się na wyłączenie z obsługi wszystkich Sal Restauracyjnych, dodatkowo wprowadzając szereg procedur bezpieczeństwa, w tym możliwość dostawy bezkontaktowej. Ludzie są dla nas najważniejsi <3

W 2020 kolejny raz zostaliśmy docenieni, tym razem przez ONET Podróże, w rankingu „TOP 10 Najlepszych Sushi w Warszawie” zajmując zaszczytne 1 miejsce.

2021 rozpoczął się dla nas pod tytułem wielu zmian! 😊 Jest to czas przekształcenia naszych restauracji na dwa uwielbiane przez klientów modele:

SUSHI BISTRO Take Away - gdzie klienci mogą złożyć zamówienie z odbiorem osobistym i dostawą oraz SUSHI BISTRO Eat & Drink - gdzie oprócz odbiorów i dostaw, można zjeść na miejscu, a w karcie znajdują się idealnie dopasowane do dań sushi japońskie trunki, napoje gorące oraz orientalne zupy. Oprócz dbałości o smak i jakość, chcieliśmy zapewnić naszym klientom jeszcze przyjemniejsze odczucia z przebywania w naszych lokalach dlatego zmieniliśmy ich koncepcję wizualną, nadając każdej restauracji taki sam świeży charakter. Niezależnie od modelu Restauracji którą odwiedzi nasz klient, będzie mógł zauważyć stałe elementy wnętrza takie jak kolorystyka ścian, wertykalny ogród oraz metalową instalację z logo marki nad barem. Niebawem do wizualnych zmian dołączą kolejne restauracje SUSHI BISTRO.

Zmianie uległa także pozycja w Menu - „Rolki Tygodnia”, którą zastąpiliśmy dwiema, co miesięcznymi propozycjami: „Zestaw Miesiąca” oraz „Rolka Miesiąca.

W każdym miesiącu Szef Kuchni Sieci Restauracji przygotowuje dwie, nowe propozycje dań sushi, w oparciu o smaki i produkty charakteryzujące kuchnie z poszczególnych krajów np. Zestaw Indyjski, Zestaw Meksykański czy Grecki.

W 2021 otworzyliśmy także piątą, a zarazem pierwszą poza stolicą Restaurację SUSHI BISTRO Take Away. Jej lokalizacja to Giżycko ul. Olsztyńska 5E, a dostawy sięgają sześciu lokalizacji: Giżycko, Wilkasy, Gajewo, Rydzewo, Bogaczewo i Piękna Góra. Kolejna, szósta restauracja jaka powstanie to SUSHI BISTRO Eat & Drink w Legionowie.